Holland Colours

Project HCA: EAM pakketselectie

Holland Colours Apeldoorn (HCA), wereldwijde leverancier van kleurconcentraten en additieven, heeft het onderhoudsmanagement ingericht in zelfgemaakte applicaties. Vanwege groei en verdere professionalisering is besloten op zoek te gaan naar een passend EAM systeem voor alle productielocaties van HCA, te weten Nederland, Hongarije, USA en Indonesië.

STEAM Consultancy is gevraagd deze pakketselectie te organiseren en begeleiden als onafhankelijk EAM adviseur. Onze pragmatische aanpak hierin sluit goed aan bij de hands-on mentaliteit van HCA.

Samen met HCA zijn, als eerste stap, de opgestelde functionele wensen en eisen verfijnd en geprioriteerd. Parallel hieraan is een long-list gemaakt van geschikte EAM systemen. Vervolgens is aan de hand van het pakket met wensen en eisen in overleg met het HCA projectteam een short-list opgesteld van meest geschikte applicaties. Tevens heeft STEAM Consultancy samen met het projectteam van HCA de onderwerpen bepaald welke het meest belangrijk en kritiek zijn in het maintenance management proces als input voor de demo-cases. De stakeholders van HCA hebben de demo-cases uitgeschreven met kwalificatievragen om de functionaliteiten te kunnen scoren.

STEAM Consultancy heeft de EAM software leveranciers van de short-list uitgenodigd om een offerte uit te brengen en de demo-cases voor te bereiden. Samen met het projectteam van HCA hebben de demo’s, rekening houdend met de verschillende tijdzones, plaatsgevonden en deze zijn uitgebreid gescoord op functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Aan de hand van deze scores zijn, als laatste stap, de twee meest geschikte EAM systemen verder uitgediept inclusief klant referentiegesprek. Hierna heeft HCA haar keuze gemaakt in het te implementeren asset management systeem.

www.hollandcolours.com

Meer projecten

Dynamics AX 2009

Microsoft Dynamics AX 2009

Een opdrachtgever uit Zuid Nederland in de maak industrie heeft ons gevraagd het onderhoudsregistratiesysteem om te zetten naar Dynaway EAM met als doel een interne procesverbetering waardoor ook de kwaliteitseisen strakker zijn ingericht.

leidinggevende in fabriek of plant

Maintenance optimalisatie

Opdrachtgevers benaderen ons voor een diversiteit aan opdrachten. Eén van de doorlopende projecten is het verwerken van werkorders in het door STEAM Consultancy ingerichte asset management systeem.

Consultancy

Onderhoudsoptimalisatie

Voor een overheidsorganisatie is vanuit het netwerk van Michiel Dekker de vraag gekomen om een toetsing te verrichten op een onderhoudsoptimalisatie door middel van RCM.