"Meer dan 25 jaar ervaring met het implementeren & migreren van Enterprise Asset Management systemen"

Iedere organisatie heeft als drijfveer het zo efficiënt en kostenbewust mogelijk realiseren van bedrijfsdoelstellingen. Met het juiste Enterprise Asset Management pakket worden maintenance processen inzichtelijk en beheersbaar. Met meer dan 25 jaar ervaring in migratie en implementatie van EAM systemen is STEAM Consultancy een onafhankelijke business partner voor het optimaliseren van technische onderhoudsorganisaties. Onze passie is het inrichten en optimaliseren van EAM software. Daarbij bieden wij een absolute meerwaarde voor onze opdrachtgevers tijdens het selecteren, implementeren en/migreren van het juiste Enterprise Asset Management pakket en aanvullende modules. 

STEAM Consultancy staat voor Strategic Tactical Enterprise Asset Management en als onafhankelijke en professionele consultancy onderneming voorzien wij onze opdrachtgevers van het juiste advies en passende EAM oplossing die aansluit op hun wensen. Wij geloven in transparante samenwerking in combinatie met kracht en kennis delen en bouwen aan langdurige relaties met onze opdrachtgevers. Het selecteren van het juiste Enterprise Asset Management pakket is ons op het lijf geschreven. STEAM Consultancy is volwaardig business partner in maintenance management- en strategieën en implementatieprojecten van onderhoudsbeheersystemen (EAM).

Interesse in onze diensten of een vraag?

Neem contact op

CMMS en EAM uitgelegd

De termen CAMMS (Computerised Asset Maintenance Management System), CMMS (Computerised Maintenance Management System) en EAM (Enterprise Asset Management) komen vaak voor en lijken dezelfde betekenis te hebben. Verschillen zijn er nauwelijks. De termen zijn vanaf de jaren 80 tot nu sequentieel en parallel gebruikt. Bij het toevoegen van functionaliteiten in het onderhoudsmanagementsysteem die meer asset gerelateerd zijn, is de A van Asset toegevoegd en hierdoor is EAM ontstaan. Tegenwoordig is EAM als term meer vertrouwd dan CMMS. Zo spreekt de ISO-14224 norm (Aardolie-, petrochemische en aardgasindustrie - Verzameling en uitwisseling van gegevens voor betrouwbaarheid en onderhoud van uitrusting) nog over CMMS.

Primair dient het EAM systeem ter ondersteuning van het asset management en de verlenging van de levensduur van de assets. Secundair ondersteunt het EAM systeem alle maintenance- en gerelateerde processen zoals werkorderstroom (correctief, preventief en predictief onderhoud) magazijnbeheer, inkoop, servicemanagement en verkoop in een asset intensieve omgeving. Specifieke asset management processen in een EAM systeem zijn bijvoorbeeld levensduurverlenging, RCM (Reliability Centered Maintenance), reliability, availibility, MTBF (Meantime Between Failure) en MTTR (Meantime To Repair). Algemeen genomen kunnen we stellen dat de genoemde assets specifieke functionaliteiten niet in een CMMS voorkomen, maar wel in een EAM systeem. STEAM Consultancy heeft meer dan 25 jaar ervaring in de meeste gebruikte CMMS en EAM systemen en is onafhankelijk specialist tijdens migraties en/of implementaties van EAM oplossingen.

dynaway mobile

Mobile EAM

Wij verzorgen ook mobile EAM oplossingen voor onze opdrachtgevers. Mobile EAM is het beschikbaar maken van een Enterprise Asset Management Systeem op een mobiel device, zoals smartphones, tablets en handhelds. Het melden van storingen (met foto), urenregistratie, magazijnuitgiftes en volledig administratief verwerken van onderhoudswerkzaamheden en werkorders worden gedaan met een mobile EAM. In de meeste EAM systemen met een mobiele toepassing kunnen inspectielijsten en storingsrapportages- en codes worden teruggekoppeld. Een goede mobiele EAM is meer dan vervanging van een papieren werkorder. Minder papierwerk, meer functionaliteit en realtime informatie. Mobile EAM is niet meer weg te denken uit een moderne maintenance management organisatie.

STEAM Consultancy is gecertificeerd partner van Microsoft Dynamics Finance en Operations 365 (D365FO), Asset Management in Microsoft Dynamics 365FO en EAM Microsoft Dynamics AX2012 en AX2009. Als enige Benelux partner werken wij samen met Dynaway. Dynaway EAM is een toepassing specifiek gebouwd voor Dynamics Business Central in de cloud. Daarnaast hebben wij expertise in EAM software als IFS Ultimo, INFOR EAM nu Hexagon EAM en IBM Maximo. De opdrachtgever staat bij ons centraal en wij staan voor kennis en kwaliteit gedurende het hele proces. Van keuze van de juiste EAM software tot implementatie, livegang en monitoring.

 

Interesse in onze diensten of een vraag?

Het kiezen van de juiste Enterprise Asset Management software voor uw organisatie is tijdrovend werk en een ingrijpende keuze voor de business. Wij kunnen uw organisatie in dit keuzeproces adviseren en ondersteunen. Wij volgen de ontwikkelingen in EAM software op de voet en wij hebben gedegen inhoudelijke kennis van de meest gangbare Enterprise Asset Management softwarepakketten.

Lees meer over onze expertises

Ons Enterprise Asset Management Consultancy team

Het beheersbaar en inzichtelijk maken van onderhoudsprocessen werkt alleen met de juiste EAM oplossing. Ons team is thuis in de wereld van complexe EAM solution software migraties, implementaties en optimalisaties bij een breed scala aan industriële onderhoudsorganisaties. Met het implementeren van de juiste eam solution voor maintenance management kunnen de bedrijfsdoelstellingen zo efficiënt en kostenbewust mogelijk worden gerealiseerd. Met onze specialistische kennis van Enterprise Asset Management zijn wij van absolute meerwaarde in advies en selectie van het juiste EAM systeem. 

Michiel Dekker CEO STEAM Consultancy

Michiel Dekker

CEO
Christa Paauwe CMO STEAM Consultancy

Christa Paauwe

CMO
Martin Ringoir Senior consultant STEAM Consultancy

Martin Ringoir

Senior consultant
Frits Akerboom consultant STEAM Consultancy

Frits Akerboom

Consultant
Thomas Tseng consultant STEAM Consultancy

Thomas Tseng

Consultant

Interesse of vragen? Neem contact met ons op

Bekijk hier onze Enterprise Asset Management projecten

Dynaway EAM

Voor een internationale opdrachtgever in de chemische industrie is STEAM Consultancy gevraagd om een complexe implementatie van Dynaway EAM in Dynamics 365FO uit te voeren in Italië.

Aluchemie Botlek

Implementatie AX2012 Dynaway EAM

Voor Aluchemie in de Botlek, onderdeel van Rio Tinto en Hydro, hebben wij de implementatie, migratie en optimalisatie verzorgd van de Microsoft AX onderhoudsmodule Dynaway EAM. 

BOI

Implementatie IFS Ultimo

Het belangrijkste gereedschap voor één van onze opdrachtgevers in de grondstoffen- en duurzame energie sector voldeed niet meer aan de hedendaagse wensen. Daarom is STEAM Consultancy gevraagd om het assetmanagement systeem te vernieuwen voor het beheer en onderhoud van voertuigen en inzamelmiddelen.