Dynamics 365 asset management

Dynamics 365 asset management is ontstaan als een ISV EAM oplossing van het Deense bedrijf Dynaway welke in 2018 is gekocht door Microsoft als de geïntegreerde asset management oplossing voor Dynamics 365FO. Als onafhankelijk EAM systeemintegrator en gecertificeerd partner heeft STEAM Consultancy veel kennis van en ervaring met het implementeren van complexe Dynamics 365 asset management voor grote opdrachtgevers met een ingewikkelde onderhoudsorganisatie.

Het opnieuw definiëren en inrichten van de onderhoudsprocessen en bijbehorende data is een forse klus zowel qua tijd als mensen. Onze consultants begeleiden dit proces van a tot z en ontzorgen de onderhoudsorganisatie. De overgangsfase naar het nieuwe software systeem Dynamics 365 EAM mag geen invloed hebben op de bedrijfsvoering. Het implementeren van nieuwe EAM software is veelal ook het perfecte moment om kritisch te kijken naar bestaande onderhoudsprocessen en deze efficiënter in te richten in de asset management module van Dynamics 365.

Vraag direct een demo aan

Microsoft Dynamics 365 asset management

Asset Management in D365

De asset management module in D365 is een volledig onderhoudsmanagement systeem door de integratie met de overige modules in D365 zoals inkoop, voorraadbeheer, project management en finance. Een enorme winst en efficiency voor de bedrijfsvoering. Indien er bijvoorbeeld een inkooporder wordt aangemaakt vanuit een werkorder in D365 asset management worden de kosten en facturen ook ten laste van deze werkorder geboekt.

In de enterprise asset management d365 module is het mogelijk om een functionele locatie structuur op te zetten met daaronder de specifieke assets. Deze assets kunnen tevens worden in- en uitgebouwd waardoor de wisseldelen functionaliteit ook wordt ondersteund. Het gebruik van werkaanvragen en werkorders is gefaciliteerd en de workflows zijn volledig flexibel in te richten.

Preventief onderhoud wordt volledig ondersteund in 365 asset management zowel voor individuele onderhoudsacties als inspectierondes. Het vastleggen van standaard werkvoorbereiding van de werkorders is in te richten in d365 asset management, denk hierbij aan het reserveren van artikelen, uren en gereedschappen.

Inspectieresultaten kunnen eenvoudig worden teruggekoppeld in D365 Asset Management, hiermee worden trendanalyses mogelijk gemaakt.

STEAM Consultancy is gecertificeerd implementatiespecialist in enterprise asset management d365 en met ruim 25 jaar ervaring in het inrichten en optimaliseren van technische informatiesystemen garanderen wij een meerwaarde voor onze opdrachtgevers.

D365fo asset management

De asset management module is onderdeel van D365FO en valt onder de supply chain management (SCM) module. De asset management module is volledig geïntegreerd in D365FO. Alle transacties met financiële gevolgen worden in de general ledger van D365FO geboekt. Dit maakt D365FO asset management een waardevolle aanvulling in de MS Dynamics software suite. STEAM Consultancy heeft verschillende implementaties uitgevoerd met d365FO asset management.

Bekijk hier onze projecten

 

Specifiek voor technische bedrijven die D365 Business Central (cloud) gebruiken, heeft Dynaway deze EAM module ontwikkeld. Deze onderhoudsapplicatie is volledig geïntegreerd in Business Central. Zeer gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en daarmee ook geschikt voor kleinere technische diensten.

Enterprise asset management system

Als enterprise asset management specialist heeft STEAM Consultancy vele jaren ervaring met het implementeren van D365 EAM. In de Benelux zijn wij gecertificeerd partner van deze module. De EAM D365 kan eenvoudig worden uitgebreid met de advanced asset management module van Dynaway. Hierdoor wordt het enterprise asset management system in D365 nog beter toepasbaar voor uw organisatie. Additionele modules voor D365 zijn bijvoorbeeld werkvergunningen, lock out tag out (LOTO), shutdown management en een grafisch planbord.

Een recente en innovatieve ontwikkeling is de ingebruikname van het mobile Dynaway platform in D365EAM. Hiermee wordt het afhandelen van werkorders in d365 eam zeer eenvoudig gedaan door maintenance technicians tijdens de uitvoering van het onderhoud op een tablet.

Deze mobile EAM D365 biedt onder meer functionaliteit voor het rapporteren over uitgevoerd werk, verbruik van artikelen, registreren van uren en terugkoppelen van inspectieresultaten en tellers (bijvoorbeeld uren, kilometers en productieaantallen).

Voor het hebben van een geoptimaliseerde maintenance strategy is mobiel werk een must. De belangrijkste data en informatie kan niet verzameld worden van achter het bureau in een kantoor, maar moet uit de fabriek real time vanuit het werkveld komen.

Interesse, een vraag of een demo aanvragen?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.