IFS Ultimo

De EAM software van IFS Ultimo is gebaseerd op meer dan dertig jaar kennis van en ervaring in de bedrijfsprocessen van uiteenlopende branches. Enterprise Asset Management software voor de industrie is er op gericht overzicht en grip te houden op de assets en de bijbehorende werkprocessen.

Het IFS Ultimo platform biedt verschillende flexibel in te richten ‘industry solutions’ zodat bedrijfsprocessen op maat kunnen worden ingericht. IFS Ultimo Enterprise Asset Management software is rijk aan functionaliteiten en aanvullende, schaalbare modules en werkt op alle devices.

Het plannen, monitoren, optimaliseren en uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en daarmee dus efficiënt ingerichte processen. IFS Ultimo draagt bij aan het vergroten van de beschikbaarheid van assets, kostenbewust en resultaatgericht sturen. De gebruiksvriendelijke maintenance management software van IFS Ultimo is een prominent onderdeel van het EAM platform waarmee de assets en processen in de organisatie optimaal worden geborgd.

ultimo partner steam

IFS Ultimo EAM

Met de EAM software van IFS Ultimo uw processen optimaliseren en maximale beschikbaarheid van assets zichtbaar maken. Efficiënte implementaties, naadloze integraties en self service applicatiebeheer zijn kenmerkend voor IFS Ultimo EAM. Eén platform om alle assets te voorzien van de juiste informatie en cruciale signaleringen.

Het IFS Ultimo EAM systeem onderscheidt zich door voorgedefinieerde industry solutions. Deze zijn flexibel in te richten en aan te passen aan de processen en wensen van de klant. IFS Ultimo EAM is een integraal systeem in lijn met de grootte en groei van de organisatie en wordt veelvuldig ingezet in de industrie, logistiek, gezondheidszorg, infra en utilities.

De EAM software van IFS Ultimo helpt klanten bij het beheer van fysieke assets zowel intern als extern. Met goed ingerichte EAM processen kunnen onderhoudsafdelingen het gebruik en de prestatie van de assets verbeteren, de levensduur verlengen en onderhoudskosten beheersen. IFS Ultimo EAM is slimme technologie, gebruiksvriendelijk en van absolute meerwaarde voor onze klanten.

IFS Ultimo Software

IFS Ultimo EAM software helpt organisaties de uptime vergroten van assets. Onderhoudswerkzaamheden kunnen op overzichtelijke wijze worden gepland en uitgevoerd. Met de software van IFS Ultimo kunt u de levensduur van assets managen en laten renderen. In de EAM software wordt waardevolle kennis van assets geborgd. Het beheersbaar maken van onderhoudskosten, budgetteren en kostenbesparend werken door mobiele toepassingen is allemaal mogelijk met de software van IFS Ultimo. Enterprise asset management software van IFS Ultimo maakt het mogelijk om onderhoudsprocessen efficiënt en op maat in te richten voor de organisatie.

De schaalbare software geeft inzicht en hiermee kan worden gestuurd op betere resultaten en kostenbeheersing. IFS Ultimo software stelt organisaties in staat onderhoudsprocessen te optimaliseren en structuur te geven aan beleid en lopende contracten. Het plannen, optimaliseren, uitvoeren en opvolgen van onderhoudswerkzaamheden wordt vastgelegd in de slimme software van IFS Ultimo EAM. Aanvullend zijn er modules beschikbaar en te integreren op het gebied van HSE, Facility en IT Service Management.

IFS Ultimo Partner

Als Advanced Partner van IFS Ultimo heeft Michiel Dekker van STEAM Consultancy samen met zijn team meer dan 25 jaar ervaring in succesvolle EAM implementaties en verbetertrajecten bij een diversiteit aan industriële klanten in Nederland en West-Europa. Als Advanced Partner van IFS Ultimo zijn wij in staat de specifieke en diepgaande klanteisen- en wensen te vertalen naar IFS Ultimo in de rol van systemintegrator. Hiermee zijn we de olie tussen de klant en IFS Ultimo met als resultaat naadloos geïmplementeerde onderhoudsprocessen.

Door deze intensieve samenwerking helpen we elkaar de processen bij de klant juist te interpreteren. STEAM Consultancy gelooft in transparante samenwerking in combinatie met het bundelen van kracht en kennis. Als Advanced IFS Ultimo Partner leveren wij optimaal toegevoegde waarde voor onze gezamenlijke klanten door de praktisch toepasbare software van IFS Ultimo perfect in te richten op de onderhoudsprocessen van de klant.

IFS Ultimo Implementatie

STEAM Consultancy heeft een omvangrijke IFS Ultimo implementatie uitgevoerd bij HVC. HVC is een energie- en grondstoffenbedrijf wat onderdeel is van 50 gemeentes en 6 waterschappen. De afdeling Beheer Onderhoud en Inzamelingsmiddelen (BOI) houdt zich beter met onderhoud van inzamelingsmiddelen zoals voertuigen, de vrachtwagens die in de straat rijden als ook de containers die bij de burger in de straat staan.

Eén van de grootste uitdagingen voor HVC voor de komst van IFS Ultimo was de grote diversiteit van de processen en de verschillen per vestiging. De vestigingen zijn ex-gemeentewerkplaatsen met ieder eigen processen en stamdata. IFS Ultimo is ingezet voor het standaardiseren en optimaliseren van deze processen.

De fleetmodule van IFS Ultimo wordt gebruikt voor het onderhoud van de HVC voertuigen. De TD module wordt gebruikt voor de onderhoudsprocessen van de containers. De monteurs die onderweg zijn voor containeronderhoud maken gebruik van de IFS Ultimo GO, de mobiele toepassing.
Ook zijn de klantfacturatieprocessen ingericht in IFS Ultimo. Bijvoorbeeld als gemeentes hun eigen voertuigen willen laten onderhouden door HVC. Binnen containerbeheer wordt gebruik gemaakt van de IFS Ultimo GO+ om de GPS coördinaten vast te leggen van de posities van containers. Zodra de exacte locatie in kaart is gebracht, worden deze gegevens automatisch geïntegreerd met andere systemen binnen HVC. Hiermee wordt het afval dynamisch en efficiënt ingezameld. Binnen het fleetproces wordt ook de IFS Ultimo GO gebruikt door de monteurs in de werkplaatsen. Het elektronisch planboard van de IFS Ultimo fleetmodule wordt ingezet om werkorders toe te wijzen aan de juiste monteur.

HVC heeft bewust gekozen voor de implementatie van IFS Ultimo vanwege de gebruiksvriendelijke software en rijke functionaliteit. Met deze implementatie zijn alle data en processen geüniformeerd. De informatie vanuit IFS Ultimo draagt bij aan een betere kostenbeheersing. Het maken van investeringsbeslissingen is eenvoudiger geworden door betere inzichten vanuit de vervangingsplanner.

IFS Ultimo implementatie bij HVX

Interesse of vragen? Neem contact met ons op