Ultimo

De EAM software van Ultimo is gebaseerd op meer dan dertig jaar kennis van en ervaring in de bedrijfsprocessen van uiteenlopende branches. Enterprise Asset Management software voor de industrie is er op gericht overzicht en grip te houden op de assets en de bijbehorende werkprocessen.

Het Ultimo platform biedt verschillende flexibel in te richten ‘industry solutions’ zodat bedrijfsprocessen op maat kunnen worden ingericht. Ultimo Enterprise Asset Management software is rijk aan functionaliteiten en aanvullende, schaalbare modules en werkt op alle devices.

Het plannen, monitoren, optimaliseren en uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en daarmee dus efficiënt ingerichte processen. Ultimo draagt bij aan het vergroten van de beschikbaarheid van assets, kostenbewust en resultaatgericht sturen. De gebruiksvriendelijke maintenance management software van Ultimo is een prominent onderdeel van het EAM platform waarmee de assets en processen in de organisatie optimaal worden geborgd.

Ultimo EAM

Met de EAM software van Ultimo uw processen optimaliseren en maximale beschikbaarheid van assets zichtbaar maken. Efficiënte implementaties, naadloze integraties en self service applicatiebeheer zijn kenmerkend voor Ultimo EAM. Eén platform om alle assets te voorzien van de juiste informatie en cruciale signaleringen.

Het Ultimo EAM systeem onderscheidt zich door voorgedefinieerde industry solutions. Deze zijn flexibel in te richten en aan te passen aan de processen en wensen van de klant. Ultimo EAM is een integraal systeem in lijn met de grootte en groei van de organisatie en wordt veelvuldig ingezet in de industrie, logistiek, gezondheidszorg, infra en utilities.

De EAM software van Ultimo helpt klanten bij het beheer van fysieke assets zowel intern als extern. Met goed ingerichte EAM processen kunnen onderhoudsafdelingen het gebruik en de prestatie van de assets verbeteren, de levensduur verlengen en onderhoudskosten beheersen. Ultimo EAM is slimme technologie, gebruiksvriendelijk en van absolute meerwaarde voor onze klanten.

Ultimo Software

Ultimo EAM software helpt organisaties de uptime vergroten van assets. Onderhoudswerkzaamheden kunnen op overzichtelijke wijze worden gepland en uitgevoerd. Met de software van Ultimo kunt u de levensduur van assets managen en laten renderen. In de EAM software wordt waardevolle kennis van assets geborgd. Het beheersbaar maken van onderhoudskosten, budgetteren en kostenbesparend werken door mobiele toepassingen is allemaal mogelijk met de software van Ultimo. Enterprise asset management software van Ultimo maakt het mogelijk om onderhoudsprocessen efficiënt en op maat in te richten voor de organisatie.

De schaalbare software geeft inzicht en hiermee kan worden gestuurd op betere resultaten en kostenbeheersing. Ultimo software stelt organisaties in staat onderhoudsprocessen te optimaliseren en structuur te geven aan beleid en lopende contracten. Het plannen, optimaliseren, uitvoeren en opvolgen van onderhoudswerkzaamheden wordt vastgelegd in de slimme software van Ultimo EAM. Aanvullend zijn er modules beschikbaar en te integreren op het gebied van HSE, Facility en IT Service Management.

Ultimo Partner

Als Advanced Partner van Ultimo heeft Michiel Dekker van STEAM Consultancy samen met zijn team meer dan 25 jaar ervaring in succesvolle EAM implementaties en verbetertrajecten bij een diversiteit aan industriële klanten in Nederland en West-Europa. Als Advanced Partner van Ultimo zijn wij in staat de specifieke en diepgaande klanteisen- en wensen te vertalen naar Ultimo in de rol van systemintegrator. Hiermee zijn we de olie tussen de klant en Ultimo met als resultaat naadloos geïmplementeerde onderhoudsprocessen.

Door deze intensieve samenwerking helpen we elkaar de processen bij de klant juist te interpreteren. STEAM Consultancy gelooft in transparante samenwerking in combinatie met het bundelen van kracht en kennis. Als Advanced Ultimo Partner leveren wij optimaal toegevoegde waarde voor onze gezamenlijke klanten door de praktisch toepasbare software van Ultimo perfect in te richten op de onderhoudsprocessen van de klant.

Ultimo Implementatie

STEAM Consultancy heeft een omvangrijke Ultimo implementatie uitgevoerd bij HVC. HVC is een energie- en grondstoffenbedrijf wat onderdeel is van 50 gemeentes en 6 waterschappen. De afdeling Beheer Onderhoud en Inzamelingsmiddelen (BOI) houdt zich beter met onderhoud van inzamelingsmiddelen zoals voertuigen, de vrachtwagens die in de straat rijden als ook de containers die bij de burger in de straat staan.

Eén van de grootste uitdagingen voor HVC voor de komst van Ultimo was de grote diversiteit van de processen en de verschillen per vestiging. De vestigingen zijn ex-gemeentewerkplaatsen met ieder eigen processen en stamdata. Ultimo is ingezet voor het standaardiseren en optimaliseren van deze processen.

De fleetmodule van Ultimo wordt gebruikt voor het onderhoud van de HVC voertuigen. De TD module wordt gebruikt voor de onderhoudsprocessen van de containers. De monteurs die onderweg zijn voor containeronderhoud maken gebruik van de Ultimo GO, de mobiele toepassing.
Ook zijn de klantfacturatieprocessen ingericht in Ultimo. Bijvoorbeeld als gemeentes hun eigen voertuigen willen laten onderhouden door HVC. Binnen containerbeheer wordt gebruik gemaakt van de Ultimo GO+ om de GPS coördinaten vast te leggen van de posities van containers. Zodra de exacte locatie in kaart is gebracht, worden deze gegevens automatisch geïntegreerd met andere systemen binnen HVC. Hiermee wordt het afval dynamisch en efficiënt ingezameld. Binnen het fleetproces wordt ook de Ultimo GO gebruikt door de monteurs in de werkplaatsen. Het elektronisch planboard van de Ultimo fleetmodule wordt ingezet om werkorders toe te wijzen aan de juiste monteur.

HVC heeft bewust gekozen voor de implementatie van Ultimo vanwege de gebruiksvriendelijke software en rijke functionaliteit. Met deze implementatie zijn alle data en processen geüniformeerd. De informatie vanuit Ultimo draagt bij aan een betere kostenbeheersing. Het maken van investeringsbeslissingen is eenvoudiger geworden door betere inzichten vanuit de vervangingsplanner.

Ultimo implementatie video bij HVC

Interesse of vragen? Neem contact met ons op