Maintenance Optimalisatie

Een internationale opdrachtgever met een fabriek in West Nederland moest worden gereorganiseerd. De bestaande maintenance concepts bleken sterk verouderd en STEAM Consultancy werd gevraagd deze te optimaliseren door de inzet van maintenance engineers.

Het toepassen van RCM op diverse productie-installaties is als eerste door ons geadviseerd. Door de FMECA zijn de kritische objecten geïnventariseerd en de benodigde maintenance taken gedefinieerd. Vervolgens zijn de nieuwe onderhoudsplannen geïmplementeerd.

Meer projecten

slakkenkraan afvalverwerking

RCM

Reliability Centred Maintenance (RCM) is een verbetermethodiek binnen onderhoudsmanagement. Een grote Nederlandse afvalenergiecentrale heeft een nieuwe slakkenkraan geïnstalleerd.

Root Cause Analysis

Root Cause Analysis

Door een onverwachte storing bij een energiecentrale moest er zo snel mogelijk onderhoud worden uitgevoerd. Door dit onderhoud moesten de productie units worden stilgelegd en kwam de stoomproductie dus ook stil te liggen. Met directe gevolgen voor de afnemers van deze stoom. Deze onderbreking resulteerde in een ontevreden afnemer en een flinke discussie.

BOI

Implementatie Ultimo

Het belangrijkste gereedschap voor één van onze opdrachtgevers in de grondstoffen- en duurzame energie sector voldeed niet meer aan de hedendaagse wensen. Daarom is STEAM Consultancy gevraagd om het assetmanagement systeem te vernieuwen voor het beheer en onderhoud van voertuigen en inzamelmiddelen.